vtwonen

Binnenkijken in ons levensgrote inspiratiehuis

De warme, tijdloze sfeer van WONEN Landelijke Stijl vertalen naar een levensgroot inspiratiehuis, dat was de uitdaging waarmee we naar de vt wonen & design beurs trokken. En met succes, als we onze bezoekers mogen geloven. Ons huis gemist? Neem dan hier een kijkje!

Strak ontmoet warm

Heel wat mensen betraden ons inspiratiehuis via de keuken. Die vormde dan ook het kloppende hart van het door Woonontwerp Peter Deckers ontworpen huis. Op de hardstenen vloer stond een keuken met hedendaagse lijnvoering die dankzij de gebruikte materialen toch erg warm en uitnodigend oogde. Dat was onder meer te danken aan de handgemaakte Friese witjes van Windsor & Co tegen de spatwand en de fronten van eikenhout, maar ook het stoere betonnen werkblad met een verrassend glad oppervlak kon op heel wat bewonderende blikken rekenen. “Eigenlijk is het de onderzijde van het beton die je ziet”, vertelt Jan van Harberden van RhijnArt Keukens, dat de keuken ontwierp en realiseerde. “Het beton wordt in een grote mal gestort en vervolgens omgedraaid, zodat de gladste zijde bovenaan komt te liggen.” De industriële lampen van Frezoli kwamen perfect tot hun recht boven het bijna vier meter lange eiland.

Neerploffen

Een andere populaire ruimte was de woonkamer. Bezoekers ploften zich spontaan neer in de grote zitbank van Woonwinkel De Potstal, die de ruimte perfect vulde. Het was lang niet het enige item van De Potstal dat veel bijval genoot. Alle meubels en accessoires in het woonhuis kwamen hiervandaan en stuk voor stuk – of het nu om nieuwe objecten van bekende woonmerken ging of unieke, antieke voorwerpen die Cathelijne en haar team gevonden hadden – ademden ze de typische WONEN Landelijke Stijl-sfeer uit. De brandende biohaard zorgde voor wat extra gezelligheid, met als absolute kers op de taart de zeventiende-eeuwse Franse schouw van kalksteen. “De schouw komt dankzij de mooie setting helemaal tot zijn recht”, vindt Michel van der Sanden van De Opkamer, dat ook de overige vloeren in het huis leverde en plaatste.

Gezellig aanschuiven

De verouderde parketvloer liep naadloos over in de eetkamer. Een eetkamer die duidelijk ontworpen was met het oog op gezinnen die graag veel mensen ontvangen en bij elkaar brengen. De centrale rol was weggelegd voor de lange eettafel. “Een unieke, antieke tafel. Van deze tafel is er geen tweede exemplaar”, aldus Cathelijne Vaarkamp van De Potstal. Aan de ene zijde kozen zij en haar team voor comfortabele stoelen, aan de andere zijde voor een houten bank waarop je naar hartenlust kon aanschuiven. Wat veel mensen dan ook deden tijdens de workshops en vragenuurtjes met stylisten. Ook de verdere aankleding paste helemaal in het plaatje, met onder meer stoere objecten en streelzachte plaids van De Potstal, stijlvolle verlichting van TierlanTijn Lighting en legplanken met enkele van de mooiste accessoires uit onze webshop.

Originele twist

Vanuit de woon- en eetkamer was het maar enkele stappen richting de badkamer. Daar vormden de authentieke Bourgondische dallen van De Opkamer het perfecte kader voor een luxueuze badkamer van Windsor Bathrooms. Die bevatte heel wat elementen van een traditionele Engelse badkamer, maar kreeg toch een verrassend originele twist. Zo was de buitenzijde van het bad op pootjes geverfd in een trendy groenblauw kleurtje, gingen de twee klassieke douches hand in hand met een strakke douchewand en was de nis voor zeepjes en shampoo in de achterzijde van de doucheruimte bekleed met handgemaakte Friese witjes. Al die elementen vormden een harmonieus geheel dankzij het kleurenpalet op de wanden. Daarvoor ging de keuze net als in de rest van het huis naar krijt- en kalkverven van Pure & Original.

Veel intimiteit

De badkamer was eigenlijk ontworpen als een badkamer-en-suite, want via een royale smeedijzeren dubbele deur – net als de ramen op maat gemaakt door Exclusive Steel by Rasenberg – kwamen bezoekers rechtstreeks in de slaapkamer terecht. De absolute blikvanger in die ruimte waren de luxueuze boxspring van Vispring in combinatie met het prachtige bedtextiel van Society Limonta. De donkere kleur op de wanden (Ground Pepper en Terracotta van Pure & Original), de tijdloze lampen van TierlanTijn Lighting, de stoere accessoires en long chair van De Potstal en de verouderde parketvloer van De Opkamer verhoogden het intieme karakter, precies wat een ruimte zoals deze nodig heeft.

Gezellig napraten

Omdat we wilden bewijzen dat je de landelijke sfeer van binnen ook perfect naar buiten door kunt trekken, richtten we een kleine patio in. Met de elektrische haard van Faber (geplaatst door Sierschouwen De Backer) als sfeermaker was het hier gezellig vertoeven. De ideale plek om samen met vrienden en familie comfortabel na te praten.

Nog meer lezen over de beurs? Lees dan ‘De 5 opvallendste trends gespot op de beurs‘ of ‘Gespot op de vt wonen & design beurs‘.

Bron: WONEN Landelijke Stijl december/januari 2015/16 | Fotografie: Sarah Van Hove, Dorien Ceulemans en Stefanie De Neve | Tekst: Bert De Pau en Tinneke Vos

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties