vtwonen

5 vragen aan stylist Frans Uyterlinde

Samen met collega-stylisten Marianne Luning, Fietje Bruijn en Wendy Verhaegh zorgt Frans Uyterlinde voor de mooiste metamorfoses in vtwonen. Maar wie is Frans? En wat inspireert hem?

frans-uyterlinde

Wat is jouw stijl van stylen?

‘Ik ben niet zo van stylen om het stylen. Ik vind het belangrijk dat de foto’s die ik voor vtwonen maak ook een boodschap in zich hebben, en dat kan variëren van een kleuridee, een opbergtip of inspiratie voor een slimme en handige indeling van bijvoorbeeld de woonkamer. Oh, en ik houd ook van nonchalance en een vleugje humor.’

Wat betekent je werk voor je?

‘Ik bén mijn werk! Als klein jongetje veranderde ik mijn kamertje al regelmatig en verkleden was en is ook een hobby van me. Ik heb mode gestudeerd aan de Amsterdamse Mode Academie Vogue, maar ben na een aantal jaar geswitcht naar wonen toen ik voor het tijdschrift Margriet als woonredacteur begon te werken.’

Waar word je blij van als je aan het werk bent?

‘Ik word blij van mooie spullen, prachtige stoffen, maar ook van inspirerende exposities, reizen naar het buitenland en creatieve geesten. We hebben onze ogen niet voor niets gekregen en ik geef de mijne dan ook graag de kost.’

Wanneer is een stylingklus een succes?

‘When everybody is happy. In de eerste plaats ikzelf, de fotograaf, de hoofdredactie én de lezer en kijkers!’

Hoe lang zit je al in het styling- en interieurdesignvak?

‘Na de modeacademie heb ik een tijdje freelance werk gedaan, maar ik ben meer een teamspeler. Sinds 1994 heb ik voor diverse woonbladen van Sanoma gewerkt. Sinds de eeuwwisseling bij vtwonen, een héérlijke titel!’

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

carlijne op 13 november 2016 om 08:58

Ik zou zoooo dol graag Frans zijn hulp in roepen maar begrijp uit het hier onder staande dat jullie stylisten niet in te huren zijn... Kunnen jullie (of Frans) mij een tip geven wie er in zijn style werkt.
Veel thnx

>

vtwonen op 14 november 2016 om 08:09

Beste Carlijne, we durven eigenlijk niet te zeggen of er nog een dubbelganger van Frans is die hetzelfde staaltje werk af kan leveren... Sorry!

>

Monique Hendriks op 9 oktober 2016 om 15:57

Ik krijg binnenkort een appartementje en die wil ik laten stijlen door een van jullie van vtwonen is dat mogelijk

>

vtwonen op 10 oktober 2016 om 08:19

Beste Monique, helaas zijn onze stylisten buiten het tv programma niet in te huren.

>

Marc op 21 augustus 2016 om 20:06

Beste Frans,

Vandaag 20aug. zag ik jou op tv bij breinen op SBS6 mijn vraag gaat niet over het interieur maar jouw bril. Graag wil ik weten welk merk en type de bril is.

Gr. Marc

>

vtwonen op 22 augustus 2016 om 09:46

Hoi Marc, we hebben het even voor je nagevraagd bij Frans. Hij liet ons weten dat de bril helaas niet meer te koop is.

>

Maria op 1 juni 2016 om 20:34

Zou graag willen weten of de foto's van oude deuren uit Frankrijk / Marokko ook zo te bestellen zijn , zou er graag 2 willen voor in mijn slaapkamer .

>

vtwonen op 2 juni 2016 om 07:10

Hoi Maria, bedoel je toevallig de foto's die ook in een make-over van Frans zijn gebruikt? Zo ja, dan vind je die hier: https://www.vtwonen.nl/merk-albelli.html Even scrollen en dan vind je ze onderaan de pagina.

>

Ellen Gerritsen op 30 mei 2016 om 16:12

Hallo,

Dit is mijn vraag:


we hebben een blank eiken vloer,
en vrij donkere meubels,
de keuken in de kamer met een klein wandje ervoor,,
de keuken is kersen hout, van 14 jaar geleden,
ik zou graag nieuwe frontjes willen, maar weet eigenlijk niet,
welke kleur bij de vloer en meubels past..

Allemaal heel ingewikkeld, ik begrijp ook, dat je dat niet zomaar kunt vertellen..
Groeten Ellen

>

vtwonen op 31 mei 2016 om 07:37

Beste Ellen, we kunnen je vanachter ons scherm helaas niet helpen. Je kunt met foto's en al richting een keukenspecialist gaan. Daar kunnen ze je wellicht beter helpen en hebben ze verstand van alles in en rondom de keuken. Voor ons is het heel lastig advies geven op basis van woorden. Sorry!

>

Christel Verstappen op 22 mei 2016 om 20:34

Goedenavond. Welk bedrijf heeft de "industriële" muur in vt wonen op zondag 22 mei op sbs 6 verzorgd? Met vriendelijke groet, Christel Verstappen

>

w.kromhof op 12 april 2016 om 13:30

Goedendag,
Mijn dochter heeft een gerestaureerde stolpboerderij in NH gekocht, maar gaat twijfelen over de inrichting. Het is nogal groot, vandaar.
Zij zou graag het advies van Frans willen, maar weer niet zo, dat ze op tv komt. Weet u een oplossing?
Graag......
Groet
Wim Kromhof

>

vtwonen op 13 april 2016 om 08:02

Beste Wim, helaas is het niet mogelijk om Frans 'in te huren' voor advies buiten televisie om. Dit geldt ook voor onze andere stylisten. Wel zou je eens bij Stijlbon.nl kunnen informeren. Zij geven ook deskundig stijladvies en denken goed met je mee.

>

LenaH op 15 maart 2016 om 10:06

Ik snap dat Frans geen particuliere opdrachten aanneemt. Wij vinden zijn visie en stijl zo gaaf en vroegen ons af of hij een advies kan geven over een collega die hetzelfde stijl heeft of fat jullie misschien een lijst hebben met interieur stylisten per stijl.

>

A. Heessels op 8 februari 2016 om 10:24

Graag zou ik in contact komen met Frans Uyterlinde. Reden is de overweging zijn advies op styling gebied in te winnen. Is het mogelijk mij het e mail adres van Frans Uyterlinde te sturen?

Veel dank,
vriendelijke groet,

Rianne Heessels

>

vtwonen op 9 februari 2016 om 08:09

Beste, helaas kunnen we je niet in contact brengen met Frans. Flauw hè!

>

Bibi op 23 november 2015 om 13:35

ik heb een project voor school en ik wou graag weten of ik bij jullie terecht kan voor een eventueel interview of iets anders

>

vtwonen op 23 november 2015 om 16:16

Beste Bibi, zou je een mail willen sturen naar internetredactie@vtwonen.nl met verdere uitleg? Dan kunnen we kijken of we je verder kunnen helpen.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties