vtwonen

Okergoud voor buiten

Het is dé kleur van 2016. Maar eigenlijk ook helemaal niets nieuws; in de tuin is het al jaren de kleur van de herfst. Sommige bomen en struiken verkleuren niet rood, oranje of paars maar naar prachtig diep okergoud. Dit jaar dus helemaal volgens de trend!

okergoud voor buiten

In vuur en vlam

Liefhebbers die door hun wimperharen gluren zien net wat meer dan wij zien. Een geweldig okergoud kleurenspel dat zich afspeelt in eigen achtertuin bijvoorbeeld. Thea van der Hout geniet elk jaar weer van het ‘bladgoud’ dat haar tuin De Houtstek nog even in vuur en vlam zet. Op haar blog staan schitterende foto’s van het schouwspel. De zwarte tupeloboom (Nyssa sylvatica) werd in Arboretum Oudenbosch gefotografeerd door een andere blogger, groenjournalist Ellen van der Peet.

okergoud

De mooiste herfstplanten in okergoud

  • Bomen: Japanse notenboom (Ginkgo biloba), zwarte tupeloboom (Nyssa sylvatica), valse christusdoorn Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’.
  • Siergrassen: diamantgras (Calamagrostis), goudbaardgras (Sorghastrum nutans), lampenpoetsersgras (Pennisetum alopecuroides)

Herfstkleur voor binnen

Het najaar is hét moment om ook wat warmte en glamour aan je huis toe te voegen. Een perfecte combinatie hiervoor is okergoud en poederzacht roze. Een warme, frêle en tegelijk krachtige combinatie. In dit artikel lees je hoe je deze tinten mixt&matcht met industriële en etnische elementen tot een eigenzinnig, maar huiselijk interieur.

De stoere plantenstandaard op te foto is van Ferm Living en te koop in onze webshop.

Bron foto’s: Ferm Living, Ellen van der Peet, Thea van der Hout

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties