Idee voor dit weekend: siergrassen kijken

Geraffineerd mooi zijn ze, ze hebben een natuurlijke uitstraling en passen in elk soort tuin. Bovendien zijn het de pareltjes van de wintertuin en heb je er nauwelijks onderhoud aan. Nieuwsgierig naar siergrassen? Dit (en volgend) weekend zijn de mooiste grassentuinen van Nederland geopend voor bezoek.

siergrassen

siergrassen

Lianne’s Siergrassen, De Wilp (GR)

Op 24 en 25 september worden bij Lianne’s Siergrassen in De Wilp de Siergrassendagen georganiseerd. In de Siergrassen- en Prairietuin vind je allerlei toepassingsmogelijkheden op vorm, kleur of de hoogte, in groepen of in mixverband. De tuin van in totaal zo’n 7.500 m2 is een opeenvolging van kleurschakeringen en prachtige vormen. Veel van de siergrassen (in totaal meer dan 350 soorten!) zijn ook meteen te koop.

Open: van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang: gratis.

Van Nature, Nuenen (NB)

Normaal zijn de natuurlijke grassentuinen bij kwekerij van Nature enkel op afspraak te bezoeken, maar speciaal voor vtwonen.nl stellen zij hun tuin a.s. zaterdag 24 september open voor bezoek. Buitenkansje!

Open: van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang: gratis.

In Goede Aarde, Biervliet (ZL)

De herfst saai en somber? Volgens de eigenaren van kwekerij In Goede Aarde ga je dan toch met een glimlach huiswaarts. Tijdens de Herfstgrassen en Asterdagen op 30 september en 1 en 2 oktober vind je in de tuinen een contrast van vurig verkleurende herfstgrassen, zilveren grassenpluimen, kerngezonde Asters en andere herfstbloemen – versus uitdovende zomerbloeiers.

Open: vrijdag van 10.00 tot zonsondergang. Zaterdag én zondag: 10.00-17.00. Toegang: gratis.

Tuingoed Foltz, Meeden (GR)

De grond is nog warm en daarom ideaal om nu te planten. Bij de zeer gespecialiseerde kwekerij van Tuingoed Foltz (mét schitterende tuinen) organiseren ze op 24 en 25 september én 1 en 2 oktober de Najaarsplantenmarkt.

Open: van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang: gratis.

Meer siergrassen

  • Nog tot en met 22 oktober heb je de kans om de wereldberoemde siergrassentuinen van Piet Oudolf in Hummelo (GD) bezoeken. Geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.
  • Tot en met het eerste weekend van oktober zijn de schitterende voorbeeldtuinen bij Kwekerij Jacobs in Vriescheloo (GR) geopend. Iedere woensdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Bron foto’s: Van Nature, Lianne’s Siergrassen

Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties