vtwonen

Scandinavische slaapkamer: less is more

Blank hout, stoer linnen, friswit, inktzwart, diepblauw, een vleugje zachtheid en een verrassend accent… een Scandinavische woonstijl is allesbehalve braaf en saai. De eenvoud en het minimalisme creëren rust en de met zorg uitgekozen basisstukken geven je een warm thuisgevoel en jarenlang woonplezier. Past de Scandinavische woonstijl echt bij jou? Zó maak je ook je slaapkamer een tikje minimalistisch, licht en leefbaar. Basic dus. (promotie)

Swiss-SenseOp de foto: Boxspring Lifestyle 150

swiss-sense-scandinavischOp de foto: Dekbedovertrek Arikok.

Swiss SenseOp de foto: Nachtkastje Dansk en Lamp De Tripod

Rustige kleuren voor je slaapkamer

In een Scandinavische slaapkamer zie je wit, wit, wit! Met ter afwisseling hier een daar een toefje zwart, diepblauw, grijs of zachtgroen. Primaire kleuren voelen zich niet thuis in een basic slaapkamer, maar een fluor of pastel accent kan juist weer wel. De truc is om de basis rustig te houden, zodat een kleine kleuruitspatting of een paar uitgesproken items er ook echt uitspringen. Juist die contrasten geven de Scandinavische slaapkamer iets extra’s en persoonlijks. Rust en toch elke dag weer even een wow-moment.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen kun je eindeloos met elkaar combineren in een Scandinavische ruimte. Hout (heel veel hout!), riet, bamboe, maar ook aardewerk en stoer linnen. Een aantal zwart-wit foto’s, een wollen vloerkleed om ’s ochtends zacht te landen en vilten kussens passen ook helemaal in deze no-nonsense woonstijl. Voorkom drukke dessins en grafische prints, dit wordt al snel te strak en onrustig in een Scandinavische slaapkamer. Natuurlijk, een dekbedovertrek mag best een print hebben, als het maar niet té druk wordt

De basics voor je slaapkamer

Voor jou geen toeters en bellen, maar wel een goed en zacht bed en paar mooie accessoires. Een bamboe spiegel, bedlampje, strakke houten kast en een wollen vloerkleed geven de slaapkamer een warmte-injectie en een fijn bed doet de rest. Comfort, eenvoud en warmte vind je terug in een boxspring. Bij Swiss Sense kun je zelf heel makkelijk een boxspring samenstellen. Kies voor een basic kleur zoals wit, grijs, donkerbruin of zwart en een tijdloos hoofdboard. De maat, de vering en het materiaal – leer of stof – bepaal je ook zelf. Een comfortabel bed met basic uitstraling, aangevuld met warme accenten. Puur slaapkamergeluk ligt ook voor jou binnen handbereik!

Win een Scandinavische slaapkamer

Wil je een Scandinavische slaapkamer winnen van Swiss Sense, met boxspring, accessoires én advies van een vtwonen-stylist? Doe dan nu mee!

Bron: in samenwerking met Swiss Sense


Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Tess op 19 januari 2016 om 13:36

Hi,

Welke kleur verf is er gebruikt op de muur bij dekbedovertrek arikok?

Groetjes, Tess

>

vtwonen op 25 januari 2016 om 08:53

Beste Tess, we hebben het even nagevraagd bij Swiss Sense, maar helaas weten ook zij niet welke kleur hier is gebruikt. De foto is van een leverancier: Beddinghouse http://www.beddinghouse.nl/ Misschien kun je daar nog eens informeren of ze je verder kunnen helpen.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties