Print Reageer Favoriet

Out of the box

Feesttruc #1 Eetzaal
Geniet van de ruimte in je huis; als straks al je spullen er staan lijkt het weer stukken kleiner. Nodig lekker veel vrienden en familie uit (mét kinderen, er kan toch weinig stuk) voor een geïmproviseerd kerstdiner. Schuif wat je niet nodig hebt in een andere kamer en veeg de boel aan. Gebruik je verbeeldingskracht, alles om je heen kan geschikt zijn voor de aankleding.

Feesttruc #2 Spiegel-beeldig
Van een simpele spiegel maak je een stijlvol kersticoon. Rol er snel een ‘sneeuwlaag’ witte latex overheen en schrijf er met een nat doekje om je vinger een kerstwens in. Stoer ingepakte cadeautjes eronder, klaar. (Je hoeft natuurlijk helemaal niet net te zijn verhuisd om dit idee toe te passen.)

Feesttruc #3 Wegwerp-Wedgwood
De behangtafel en schragen mogen blijven staan, want die vormen samen de feestelijke kerstdis. En elke zitplaats in huis mag meedoen. Niet genoeg stoelen? Dan neemt iedereen die je uitnodigt een eigen exemplaar mee. Een lap vitrage (van de markt) doet het goed als ‘klassiek’ tafelkleed. Gebruikte yoghurtbekertjes worden opslag feestelijk met een paar waxinelichtjes erin (giet er laagjes water in als je bang bent voor brand). Bakjes van de traiteur dienen als dekschalen.

Feesttruc #4 Driehoek= Sfeer
Voel je je toch wat incompleet zonder de vertrouwde driehoeksvorm met lichtjes? De gewoonste huishoudtrap kan als basis dienen. Plak met stevige tape wat kaarsjes op de treden, knip uit papier sterren en cirkels, en steek een plamuurmes in de punt als piek. Van de buren leen je een kerstslinger en je zet wat waxinelichtjes op de grond of in schaaltjes van de traiteur. Nu nog een cd-speler met stemmige kerstliedjes en de kerstsfeer is compleet.

Feesttruc #5 Hondjes-haard
Een ‘hondje’ – zo’n plank op wielen die als verhuishulp dient – wordt een open haard als je er veel kaarsjes op zet en er eventueel een schilderijlijst achter plaatst. De stoelen, met goedkope stof ingepakt tegen verfspetters, staan er gezellig omheen geschaard.

Reageer op dit artikel

(velden met * zijn verplicht)
(wordt niet gepubliceerd)
anti-spam

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hier rechts in te vullen.

Kunt u de code niet lezen? Probeer dan een nieuwe afbeelding.