Verantwoord fundament onder jouw verbouwing

In samenwerking met Rabobank

Samenwonen. Gezinsuitbreiding. Of gewoon een hopeloos verouderde keuken. De behoefte aan een verbouwing kan allerlei redenen hebben. Maar wat die reden ook is, een verantwoorde financiering vormt bij die verbouwing het belangrijkste fundament.

Wij Nederlanders zijn gehecht aan ons huis. Zo’n 55% van de mensen bezit een koopwoning. Zeker onder deze groep is de neiging om te verbouwen vaak groter dan de wens om te verhuizen. Ruimtegebrek blijkt een van de belangrijkste redenen voor een verbouwing. De meeste woningen in ons land tellen gemiddeld vier kamers. De helft van de Nederlandse huishoudens woont in een huis van tussen de 70 en 150 vierkante meter. Maar twee op de tien mensen moeten het doen met minder dan 70 m2. Tijdelijk extra financiële ruimte kan in het geval van een verbouwing een uitkomst zijn. En zo wordt extra leefruimte in huis opeens haalbaar.

Financiële huishouding
Een aan-­‐ of uitbouw, dakkapel of bijgebouw. Dat zijn de meest voorkomende verbouwingen aan een woning. Binnenshuis gaat het vooral om uitbreiding van het aantal kamers en vernieuwen van de keuken of badkamer. Hoe de verbouwing er ook uitziet: er komt vaak nogal wat bij kijken. Van het aanvragen van de benodigde vergunningen tot het vinden van een vakkundige en betrouwbare aannemer. Van fundamenteel belang is bovendien: een verantwoorde financiering. Rabobank vindt dat niemand door een lening in financiële problemen mag komen. De bank leent dan ook nooit zomaar geld uit. Eerst neemt de bank de financiële huishouding onder de loep. In nauw overleg met de klant worden inkomsten en uitgaven zorgvuldig op een rij gezet. Vervolgens wordt bepaald of een lening verantwoord is.

Vinger aan de pols
Gedegen planningen en bouwtekeningen zijn onmisbaar bij een verbouwing. Door goed de vinger aan de pols te houden, blijft de verbouwing op schema en de kosten binnen budget. Rabobank voert dat principe ook door bij haar leningen. Met behulp van online bankieren heeft de klant 24 uur per dag inzicht in de persoonlijke financiële situatie. Daardoor is in één oogopslag de status van de lening zichtbaar.

Lenen levert op
Een verbouwing loopt vaak anders dan je denkt. Dat weet iedere klusser. Hetzelfde geldt voor het leven. Een andere baan, echtscheiding, de geboorte van een kind of nieuwe wet-­ en regelgeving kan veel financiële veranderingen met zich meebrengen. Rabobank is daarom alert op ontwikkelingen in de markt en veranderingen in de persoonlijke situatie. Wie gaat verbouwen om meer ruimte te creëren, wil dit op een verantwoorde en veilige manier doen. Wie extra financiële ruimte zoekt, wil datzelfde. Lenen bij Rabobank voldoet aan deze criteria. Zo betaalt een verantwoorde lening zich uiteindelijk terug.

Meer informatie over verantwoord lenen vind je op Rabobank.nl