vtwonen

Oude villa met eigentijdse look

Als pluspunten een rustige ligging, grote tuin en sfeervolle uitstraling. Maar behoorlijk gedateerd qua inrichting. De nieuwe bewoner keek daar gemakkelijk doorheen en liet de villa opnieuw inrichten. Het resultaat: eigentijds, mannelijk en comfortabel.

waar: Brussel
soort huis: Villa
soort bouw: Bestaande bouw
trefwoorden: landelijk, wit

Heer des huizes

Een drukke baan in Brussel zorgde ervoor dat de nieuwe bewoner een plek zocht waar hij tot rust kon komen, dicht bij zijn werk. Toen hij op deze landelijk gelegen villa stuitte, vond hij wat hij zocht. Het huis was gebouwd in de jaren tachtig, met een grote tuin met zwembad. Het pand is misschien groot voor een man alleen, maar dat wordt goedgemaakt door de indeling. De benedenverdieping heeft een keuken, een kleine en grote eetkamer, een woonkamer, tv-hoek en – de lievelingsplek van de heer des huizes – een prachtige oranjerie. Ook de slaapkamer, dressing en badkamer bevinden zich op de begane grond. Op de entresol, met uitzicht op de living, heeft hij een klein thuiskantoor met leeshoek. Omdat elke plek zijn eigen functie heeft, heeft het huis een heel intieme uitstraling.

Schilderwerk

Er hoefde niets verbouwd te worden, maar de interieurafwerking was wel gedateerd. Al het houtwerk was donkerbruin geschilderd en ook het parket in de grote eetkamer kon wel een opknapbeurt gebruiken. De natuurstenen vloeren in de rest van het huis bleven intact. Met nieuw schilderwerk onderging het huis al direct een gedaanteverwisseling. De balustrade in de living werd wit geschilderd, de vloer werd geschuurd en opnieuw gelakt en de keuken, oorspronkelijk met bruine kersenhouten deurtjes, werd crèmekleurig geschilderd. De muren zijn overal licht roomwit gehouden, net als de gordijnen, waardoor het huis lichter en ruimtelijker werd. Alleen de muren in de grote eetkamer kregen een kaki kleur. Vervolgens werd Alain François van Walt Interiors uit Antwerpen ingeschakeld om de inrichting en decoratie van de woning te moderniseren.

Oranjerie

Het pronkstuk van het huis is de enorme oranjerie, waar je ook in de winter het gevoel hebt dat je buiten zit. Vouwgordijnen zorgen ervoor dat het niet te warm wordt achter en onder al dat glas. Hier is de sfeer comfortabel met een mannelijke touch, te zien aan de klassieke oorfauteuils met bijpassende hocker met geruite bekleding. Op de zitbank, een boxspring die uiterst comfortabel zit, zorgen felgekleurde kussentjes voor een vrolijk contrast. De oranjerie is de lievelingsplek van de bewoner: “Hier beleef je alle seizoenen optimaal, of het nu koud of warm is. Ik zit hier heel graag.”

Bron: Stijlvol Wonen editie januari/februari 2014 | Fotografie Dorien Ceulemans | Tekst Sylvia Emonts

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties