vtwonen

Antwerpse woning met poolhouse

Hoe je een woning optimaal gebruikt, leer je door er te wonen. Vraag dat maar aan Dirk en Tanja. Een groot deel van de tuin gebruikten ze nauwelijks, maar na toevoeging van een zwembad en bijbehorend poolhouse werd dit juist de populairste plek bij hen thuis. Zo’n zeven jaar geleden lieten ze hun oog vallen op een prachtige woning in de groene rand rond Antwerpen. Ze vielen meteen voor de charmante uitstraling, ook al beseften ze goed dat er vooral binnen nog veel werk zou zijn.

Speelse look

Na afloop van de verbouwingen waren Tanja en Dirk helemaal tevreden met hun nieuwe woonst, maar toch hadden ze het gevoel dat er nog iets ontbrak. “We kwamen tot de vaststelling dat we een groot deel van de tuin bijna niet gebruikten”, aldus Tanja. “Om daar iets aan te doen, speelden we eerst met het idee om er een binnenzwembad te laten bouwen. Dat bleek echter niet mogelijk. Daarna zijn we opnieuw gaan brainstormen en gingen we voor een combinatie van zwembad, poolhouse en buitenterras.” De absolute blikvanger vandaag is zonder twijfel het poolhouse, dat alles in zich heeft om tot een heus buitenverblijf in hun eigen tuin uit te groeien. “Heritage Buildings heeft het concept van onze woning mooi weten te vertalen naar de nieuwe constructie. Zo is de combinatie van verschillende materialen iets wat onze woning ook al had.” “Het maakt het gebouw ook minder streng”, vult Peter Pollet van Heritage Buildings aan. “De contrasten tussen het rieten dak en de Bourgondische tegelpannen en tussen het natuurhout en het zwart gebeitste hout zorgen voor een speelse look.”

Het hele jaar door

Het poolhouse omvat drie belangrijke delen: een sanitair gedeelte met douche, ligbank en hamam, een groot loungeterras tussen twee waterpartijen en een bar. Die laatste functie gebruiken Dirk en Tanja het vaakst. “In de zomer zitten we bijna altijd hier: buiten bij de barbecue bij mooi weer, binnen aan de hoge tafels als het regent. Maar ook in andere seizoenen is het onze favoriete plek. Zelfs met Kerstmis is het hier dat we met onze vrienden en familie aperitieven voor we naar binnen gaan voor het feestmaal!”

Bron: Stijlvol Wonen september/oktober 2015 | Fotografie Bieke Claessens | Tekst Bert De Pau

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties