vtwonen

Raamkozijnen, van rond tot vierkant. Wat is jouw stijl?

Groot, klein, rond, recht of vierkant, de vorm van het raamkozijn bepaalt voor een groot deel het gezicht van je huis en het ruimtelijk gevoel. (promotie)

binnen

Rechte ramen

Het is zinvol om na te denken over de vorm en de grootte van je raamkozijnen en waar in huis je deze plaatst. Meer lichtinval maakt een ruimte groter. Denk aan een middelgrote woonkamer met lange rechte ramen. Optisch gezien maakt dat de ruimte groter door de vorm en het natuurlijk licht dat naar binnen valt.

K-vision kozijn

Haal buiten naar binnen

Ben jij de gezegend met een tuin op het zuiden? Dan wil je toch niets liever dan openslaande deuren. Daarmee haal je buiten naar binnen, waardoor de ruimte één lijkt met de natuur.

buiten

Romantisch rond

Woon je in een pracht van een woonboerderij met ontzettend veel woonruimte, maar met kleine ronde ramen? Kleine raamkozijnen maken dat er niet veel lichtinval is waardoor de ruimte donkerder en dus kleiner lijkt. Met verschillende trucjes kun je de ruimte er optisch groter uit laten zien. Kies bijvoorbeeld voor een witte basis en houd de inrichting rustig.

Schuifraam

Helemaal van nu in het huizen straatbeeld, is het rechthoekige verticale schuifraam, die je van oorsprong veel ziet in monumentale panden. K-vision vervaardigt kunststof kozijnen met behoud van oorspronkelijke details, dat maakt een ‘ouderwets’ verticaal schuifraam dus mogelijk voor ieder type huis!

schuifraam

Kleine ruimte

Een praktische oplossing voor meer lichtinval is het plaatsen van een dakraam. Het voordeel daarvan is dat het licht als vanzelf naar binnen valt. Een kiepraam of een dakkapel met langwerpige ramen biedt de oplossing op plekken met een laag of schuin plafond.

dakraam

Kunststof kozijnen

Er is een ruime collectie K-vision kozijnen. Jouw stijl, jouw kozijn. Kies voor kunststof kozijnen op maat in verschillende vormen en uitvoeringen. Kijk op kunststofkozijnen.com voor meer informatie en inspiratie.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties