vtwonen

In 4 stappen naar nieuwe kozijnen

Nieuwe kozijnen kopen, het is niet iets dat je wekelijks doet, maar als je ze gaat aanschaffen, wil je dat zorgvuldig doen. Daarom hebben wij een handige checklist voor je opgesteld. (promotie)

Stap 1: wat past bij jou en je huis?

Begin bij het begin. Het aanbod is reuze, maar met een beetje voorbereiding kun je de selectie kleiner maken. Kijk bijvoorbeeld als eerste eens goed naar je huis en bedenk wat jij mooi vindt. Pas daarna maak je een eerste selectie voor jezelf.

Nieuwe kozijnen kopen

Stap 2: kies voor een keurmerk

Kies bij voorkeur een verkooppunt met het VKG-keurmerk. Zij garanderen namelijk een onafhankelijke keuring van het hele proces, van aankoop tot inbouwen en nazorg. Dat kan jou een hoop trammelant bezorgen, helemaal als je zelf niet de juiste kennis in huis hebt.

Stap 3: van online naar showroom

Je kunt je online prima oriënteren, maar bezoek ook altijd een showroom om de materialen en kleuren in het echt te bekijken en te voelen. Bovendien kun je je dan persoonlijk laten adviseren. Hetzelfde geldt voor het online aanvragen van offertes, houd er rekening mee dat dit inschattingen zijn. Een prijs klopt pas als deze op maat voor jouw ramen is gemaakt. Niet alle ramen zijn hetzelfde. Vraag dus altijd om een offerte op maat.

nieuwe kozijnen

Stap 4: vragenlijstje

In veel gevallen komt er een adviseur bij je over de vloer om de ramen op te meten en een offerte te maken. Wees voorbereid en stel vragen; Hoe lang gaat het duren? Hoeveel monteurs komen er over de vloer? Hoe verloopt de plaatsing van het kozijn? Check of alles wat de adviseur opschrijft ook overeen komt met hoe jij het in gedachten hebt. Vragen om een korte samenvatting is heel normaal. En heel belangrijk: Laat je niet verleiden om ter plaatse te tekenen. Laat alles even rustig bezinken als de adviseur de deur uit is en praat er nog een keer over met anderen. Je zit nog nergens aan vast.

Tips

Twee tips om mee te nemen bij de oriëntatie op nieuwe kozijnen:

    1. 1. Kies voor een stelkozijn. Dit is een frame, tussen kozijn en muur, wat een duurzame aansluiting en afdichting met de binnen- en buitenmuur en het nieuwe kozijn maakt. Zo geniet je langer van je nieuwe kozijnen.
    2. Vraag naar de mogelijkheden van het glaswerk. Driedubbel glas is handig voor een goede isolatie maar het is ook een duurdere optie. Misschien heb je aan dubbelglas genoeg? Vaak is driedubbel glas alleen nodig op een benedenverdieping.

Tevreden klant is het belangrijkste

K-vision is als leverancier van kunststof kozijnen altijd op zoek naar tevreden klanten en levert kwaliteit, van het begin tot het einde. Pluspunt: K-vision kozijnen worden gemaakt en gemonteerd door de beste bedrijven uit de branche. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.kunststofkozijnen.com

gevel plaatsen

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties