vtwonen

Duurzamer wonen doe je zo!

Huis gekocht? Verbouwing? Of heeft jouw huis een grote onderhoudsbeurt nodig? In al deze gevallen is het een goed moment om na te denken over duurzaam wonen. Doe jij dat al? (promotie)

Duurzaam wonen

Het blijft een feit dat we duurzaam wonen vaak vergelijken met duur wonen. Maar duurzaam betekent eigenlijk investeren in later, wanneer je – door duurzaam te leven – al dat geld weer ruimschoots hebt terugverdiend!

Waar begin je?

Begin bij het begin. Naast het isoleren van je muren, plafond, dak en vloeren isoleer je natuurlijk vooral de ramen. Dubbel glas en zelfs triple glas zijn allang geen uitzonderingen meer als het gaat om het isoleren van je woning. Daarnaast zijn het de kozijnen die de ‘job’ afmaken.

isoleren

Geen onderhoudskosten

Twijfel je tussen houten en kunststof kozijnen? Zet je twijfel opzij en kies voor kunststof kozijnen. Houten kozijnen vergen het nodige onderhoud. Kozijnen van kunststof daarentegen vergen dat (bijna) niet. Af en toe een doekje erover en een druppel olie in het sluitwerk en je hebt daar de rest van je leven plezier van. Zo bespaar je dus met gemak op onderhoudsklussen. Daarbij zijn kunststof kozijnen tegenwoordig op maat gemaakt, waardoor ze met nerfstructuur bijna niet van houten kozijnen te onderscheiden zijn.

kunststof kozijnen

Wat kost dat?

Eerlijk is eerlijk, voor de aanschaf van kozijnen moet je even in je spaarpot duiken. Maar op de lange termijn ben je door het zero onderhoud en de ultra lange levensduur veel goedkoper uit met een kunststof variant. Een prijsbepaling is nooit gegarandeerd omdat dit afhangt van jouw woonkeuze. Maar uitgaande van een standaard rijtjeshuis, kosten kunststof kozijnen rond de 12.500 euro in totaal. Dat klinkt veel, maar als je nagaat dat je de rest van je leven er geen omkijken meer naar hebt… tel maar uit je winst!

Energiezuinig leven

Ook je energierekening kun je (bijna) terugverdienen wanneer je kiest voor kunststof kozijnen in huis. Waar de warmte bij houten kozijnen gewoon naar buiten vliegt, wordt dit door kunststof kozijnen volledig tegengehouden. De kachel mag dus wel een graadje (of twee) lager aankomende winter. Wat weer fijn is voor je energierekening.

energiezuinig leven

K-vision kozijnen

K-vision kozijnen kunnen standaard met dubbel of triple glas uitgevoerd worden. Energiezuinig leven past dus ook in het rijtje van duurzaam wonen. Met kunststof kozijnen in huis is besparen een makkie en duurzaam wonen een feit! De kunststof kozijnen van K-vision bieden een groot assortiment aan vorm, kleur en formaat aan.

Kijk voor meer informatie op kunststofkozijnen.com.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties