Wonen met kinderen, zo is iedereen blij

Wonen met kinderen hoeft niet serieus, maar ook niet overdreven speels te zijn. Het geheim? Een mix van slimme Ikea meubels die tegen een stootje kunnen en old school elementen als gymtoestellen, XL letters en een schoolbord. Zo is iedereen blij, klein én groot.

samen-koken in-de-hoek optelsom tafelmanieren circusact leef-je-uit overzichtelijke-chaos

Samen koken

Handig, een keukeneiland dat je naar eigen inzicht kunt indelen. Dat kan met het nieuwe keukensysteem Metod, waarbij je eindeloos met kastelementen kunt variëren. Zoals een verlaagd deel waardoor kinderen makkelijk bij het werkblad kunnen. Handig tijdens het bakken van taarten of cupcakes!

In de hoek

Tekenen én werken doe 
je samen op één plek. 
De handige opbergvakken bieden plek aan teken-spullen, paperassen en kantoorartikelen. Posters 
van oude letters, land-
kaarten en tekeningen 
zorgen voor een mooi 
grafisch effect.

Optelsom

Nooit meer sjaals, petten en andere spullen kwijt: iedereen heeft een eigen kastje, net als in de sportschool. De grafische cijfers zijn niet alleen handig, maar ook decoratief. Jassen en tassen krijgen een plek aan de vintage kinderkapstok.

Tafelmanieren

Samen eten wordt een feestje met een sfeervolle lampenslinger en gympaard dat omgetoverd is tot bank. Het oude schoolbord schreeuwt om mooie tekeningen ter decoratie om het tafelen nóg gezelliger te maken.

Circusact

Transformeer je bed tot een knusse plek door zelf een circustent te maken van stof. Leuk detail: dit bed kan ook omgekeerd als hoogslaper worden gebruikt.

Leef je uit!

Een deel van de gang of loze hoek transformeer je in een workoutruimte met gymattributen, ballen en een mat. Klein en groot leven zich uit. Want zeg nou zelf, wat is er leuker dan aan een paar ringen door je eigen huis te zwieren?

Overzichtelijke chaos

Stel naar eigen smaak 
en behoefte een creatieve kast met open vakken, lades en deurtjes samen om speelgoed en andere spullen tentoon te stellen of juist op te bergen.

Bron: vtwonen juli 2014 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Alexander van Berge

Producten uit dit artikel

Vorige artikel Volgende artikel

Reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties