vtwonen

Aardpeergnocchi uit Lekker Lokaal

Een tijdje terug schreven we al over het kookboek Lekker Lokaal. Vandaag delen we een recept. Op 7 november werd het kookboek van het Jaar 2013 bekend gemaakt. In de categorie ‘meest duurzame kookboek 2013’ won Jobien Groen met haar kookboek ‘Lekker lokaal, koken met het beste van de buurtboer’. Eén van de vele heerlijke recepten uit dit boek is de aardpeergnocchi. Hup, de keuken in!

aardpeergnocchi

lekker lokaal

Aardpeergnocchi met munt en walnoten

Hoofdgerecht: 4 personen
Bereiden: 65 minuten

Ingrediënten

  • 400 g aardpeer, geschild
  • 400 g kruimige aardappels, geschild
  • 1 handje walnoten
  • 50 g Parmezaanse kaas (houd wat achter voor garnering)
  • 180 g bloem
  • 1 eierdooier
  • 1 handje muntblaadjes, fijngehakt
  • 2 eetlepels walnootolie

Bereiding

  1. Kook in aparte pannen de aardpeer in 15 minuten en aardappels in 20 minuten gaar. Laat even droogstomen, voeg samen en pureer tot een gladde puree. Laat de puree afkoelen. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de grof gehakte walnoten.
  2. Roer door de afgekoelde puree de Parmezaanse kaas, bloem en eierdooier. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg de puree op een met bloem bestoven werkvlak. Bestuif ook je handen met bloem en rol slierten van 2 cm dik. Snijd de sliert in stukjes van 2 cm. Druk de stukjes licht in met de bolle kant van een vork.
  4. Kook de gnocchi in kleine delen in ruim kokend water met zout tot ze boven komen drijven. Schep ze uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak ze voor het serveren in een koekenpan in wat olie goudbruin. Garneer met de munt, Parmezaanse kaas en de walnoot. Besprenkel met walnootolie. Lekker met een groene salade.

Bron: liefdevoorlekkers

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties