vtwonen

Recept Victoriaanse sponscake

Zin in iets lekkers? Maak de victoriaanse sponscake uit de keuken van Yvonne en Boris. Deze cake is een voorproefje uit het kookboek van Yvonne, Yvestown in de keuken.

sponscake

Benodigdheden

  • 2 ronde bakvormen van ca. Ø 20 cm
  • mixer

Ingrediënten cakes

  • 225 ongezouten boter
  • 225 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • scheutje melk

Ingrediënten vulling

  • 115 gram ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 60 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel vanillearoma
  • 1 eetlepel aardbeienjam
  • 250 gram verse aardbeien
  • 500 gram poedersuiker

Bereidingswijze sponscake

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Boter de bakvormen goed in.
  • Mix de boter en suiker tot een glad geheel, voeg daarna de eieren en het vanillearoma toe.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout toe. Niet te lang mixen!
  • Roer er een scheutje melk door om het beslag wat losser te maken.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen en bak 20-25 minuten in de oven.
  • De cakes zijn klaar als een satéprikker er ‘droog’ uit komt. Laat de cakes afkoelen en haal ze uit de bakvormen.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling, behalve de verse aardbeien, aardbeienjam en poedersuiker, met een mixer of keukenmachine tot een glad geheel. Smeer dit op een van de cakes.
  • Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel ze over de vulling.
  • Smeer een laagje aardbeienjam op de andere cake en plak de cakes met de besmeerde kanten op elkaar.
  • Bestrooi de bovenkant van de cake met extra poedersuiker. Garneer met wat verse aardbeien.
Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties