Groen om te doen

Ha, juli! Het moment dat tuineigenaren massaal hun poorten opengooien en kwekers staan te trappelen om hun nieuwe variëteiten te showen. Mooi voor ons, want met het zomerse weer is er niets leuker dan struinen tussen de planten. De volgende groene evenementen mag je niet missen. (promotie)

verborgen+tuinen

Bloem & Tuin

Alleen het decor maakt Bloem & Tuin al een bezoekje waard; de looproute van dit evenement gaat door een bos met schitterende wandelpaden die leiden langs de nieuwste trends, exotische bloemen en planten, tuinontwerpen, kunst en design en verschillende workshops. Van 29 juli t/m 7 augustus in Nuenen.

Rondje Limburg

Je moet natuurlijk wel een paar hele goede redenen hebben om helemaal naar het zuiden van het land af te reizen. Een daarvan is de open tuinmiddag bij Ecotuin Keuteberg (Zuid-Limburg) op 31 juli. Hier kun je genieten van de eetbare sierweide en sierlijke moestuin met vele soorten groenten. Plak er gerust een weekendje aan vast, want in Limburg vind je ook de Kasteeltuinen in Arcen en Wereldtuinen Mondo Verde in Landgraaf, twee prachtige parken waar je uren kunt ronddwalen.

Welcome to the future

Een groen festival waar je lekker kan dansen tussen de groene heuvels van het Twiske, vlakbij Amsterdam. Het festival wordt gerund door ‘green teams’ en draait volledig om duurzaamheid. De muziek: house, techno en alles daar tussenin.

Terug in de tijd

Op historisch landgoed de Wiersse in Vorden vind je ruim 16 hectare tuinen omringd door 32 hectare landschapspark. Op zondag 24 en 31 juli zijn de tuinen geopend voor publiek.

Eindeloos bloemen plukken

Wel eens bloemen geplukt bij een pluktuin? Één keer en je wilt niet anders meer. Voor nog geen tientje pluk je een gigantisch groot boeket. Bovendien kies je elke bloem zelf uit en blijven ze op vaas veel langer goed dan bloemen van de bloemist. Kijk op pluktuinen.nl voor een pluktuin bij jou in de buurt.

Bron: in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties