Thu
06/12/2012
08:15
DOOR
Laura
Een ode aan lambrisering

Een ode aan lambrisering

Deze maand een ode aan lambrisering. Omdat het de muren en daardoor de hele ruimte mooier maakt, omdat je het ook een functie kunt geven, omdat het op allerlei eigentijdse manieren kan.  

Instant sfeer

Een lambrisering van verf is de meest eenvoudige manier én heel doeltreffend, want een instant sfeermaker. Laat de verfkleur terugkomen in de accessoires voor een mooi geheel. Een versie van verf is ook leuk in de gang, die hierdoor extra lang lijkt. Netjes afplakken… en rollen maar. Lees meer bij een lambrisering van verf.

Functionele lambrisering

Als je een lambrisering gaat maken, denk dan ook aan de functionele mogelijkheden. Door bijvorrbeeld de bovenzijde van een bank van een bepaalde diepte te maken, kun je die gebruiken om spuletjes op te zetten. Of je kunt er een bank in verwerken. Lees meer bij lambrisering met zitplek.

Kleur of niet

Zin om van de hal of de woonkamer een blikvanger te maken? Dat kandoor een lambrisering op maat te laten maken, dat is zo gedaan. Zo krijg je in een moderne woning de sfeer van een oud herenhuis. Of maak eens een klassieke gelambriseerde muur in een knalkleur! Kijk als voorbeeld bij deze lambrisering met bloemen.

Krijten

If you can’t make it, fake it! Met schoolbordverf maak je van een gewone muur een eyecatcher.  Daarop kun je met krijt een lambridering tekenen. Origineel en met een grootst efffect. Bekijk het hier.

Meer ideeën in vtwonen december 2012 en onder wooninspiratie.

styling Marianne Luning
Fotografie Hotze Eisma

Vorige Volgende
Reageer zelf!

Commentaren: 1

op 2 januari 2013 om 10:04u Jetteke zegt:

Ik wil graag lambrisering bij ons in de gang maar aangezien we structuurverf op de muren hebben ben ik bang dat het er niet strak uit gaat zien, nog tips?

Reageer op dit artikel

(velden met * zijn verplicht)
(wordt niet gepubliceerd)
anti-spam

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hier rechts in te vullen.

Kunt u de code niet lezen? Probeer dan een nieuwe afbeelding.