Sun
17/06/2012
14:21
DOOR
vtwonen
Fotoshoot: behind the scenes

Fotoshoot: behind the scenes

Ook altijd nieuwsgierig geweest naar wat er allemaal komt kijken bij een fotoshoot voor vtwonen? Zou de stilist zelf alle muren verven en planken ophangen? En wie maakt de foto’s? Ik weet er nu alles van, want afgelopen week assisteerde ik vtwonen stilist Frans Uyterlinde bij een productie voor nieuw bedtextiel.

Opbouwen
’s Morgens vroeg stond ik klaar bij de Toonkamer in Utrecht, in de oude zagerij van de Pastoe Fabriek werden de foto’s geschoten. Uit vrachtauto’s kwamen steeds meer dozen, kisten en meubels tevoorschijn. Deze werden in de grote fabrieksloods gesorteerd en in elkaar gezet. Zo ook een super mooie, maar loodzware lamp. Met wat moeite en een wiebelige stijger kregen we hem op de goede plek te hangen. Ondertussen had fotograaf Jansje Klazinga zich bij ons gevoegd en al gauw werd de eerste setting neergezet. Wanneer alle meubelen op hun plek stonden, stylde Frans het verder met verschillende accessoires.


Al het beddengoed, mooi gedrapeerd op het bed. Ik besef nu dat die gladde lakens helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Samen met andere assistent Susanne heb ik heel wat meters moeten strijken.

Styling
Voor deze productie heeft stilist Frans zijn ideeën niet uitgetekend, hij liet zich inspireren door de omgeving. Wel had hij van tevoren combinaties gemaakt met verschillende soorten bedtextiel van de nieuwe lijn. Met de fotograaf nam hij door welke combi’s nog gefotografeerd moeten worden.

Ready? Action!
Tijdens het fotograferen hield Frans de gemaakte foto’s goed in de gaten. Is het plaatje compleet of moet er juist iets weg of erbij? Er miste nog iets aan de muur en even later kwam de stilist aan met wat accessoires voor de finishing touch.

Het allerlaatste kiekje
Het was al laat op de dag toen de laatste foto’s geschoten moesten worden,. De fotograaf maakte alleen gebruik van het licht in de fabriekshal en niet alle hoeken van de setting waren goed genoeg belicht. Dit werd creatief opgelost met een deken. Het licht weerkaatste zo precies op de juiste plek en op deze manier werden ook de laatste foto’s prachtig.

Sjouwen, tillen en schuiven
Nadat de laatste foto’s gemaakt, was het tijd om af te bouwen. Vergis je niet in zo’n fotoshoot, aan het einde van de dag was ik helemaal op. En die dagen erna? Spierpijn! Maar wát was het leuk om te zien hoe het achter de schermen gaat bij een productie.


Strijken en opvouwen, deze ‘huishoudelijke klusjes’ horen er ook gewoon bij.

PS. Je moet nog even geduld hebben als je deze styling wilt zien. Bekijk het in één van de volgende nummers van vtwonen!

Vorige Volgende
Reageer zelf!

Commentaren: 15

op 17 juni 2012 om 16:42u Maria zegt:

fantastisch om te zien hoe zo'n fotoshoot gemaakt wordt en dat is nog maar een fractie van al het werk. Nog even een gekke vraag: waar heeft de fotografe de omslagdoek vandaan. Ik ben er al jaren naar op zoek.

op 17 juni 2012 om 19:58u Nathalie zegt:

Blijft een feest, de producties van Frans :-) Nathalie http://worldlytreasury.wordpress.com

op 17 juni 2012 om 19:49u Lisanne van de Klift zegt:

Lijkt me heerlijk om zo een dag bezig te zijn! Fantastisch kijkje achter de schermen :-) Lisanne

op 18 juni 2012 om 09:58u Kirsten zegt:

@maria je kunt het Jansje zelf op twitter vragen via @JansjeJKF

op 18 juni 2012 om 10:17u Lisa zegt:

Hallo Maria. Het is eigenlijk geen omslagdoek wat de fotografe draagt, maar een plaid van het merk Fissaggio.

op 18 juni 2012 om 12:21u Judith zegt:

Sorry, kan toch niet wachten, want ik heb een nieuw dekbedovertrek nodig en vind dit grijze overtrek met tekst SUPER! Waar is het te koop??

op 18 juni 2012 om 14:25u Anita zegt:

@judith: Leuk dat je zo enthousiast bent. In vtwonen editie 9 (10 augustus in de winkel) staat hoe/waar je het overtrek kunt kopen. Nog even geduld dus!

op 18 juni 2012 om 14:26u Lisa zegt:

@Judith, het grijze dekbedovertrek is nieuw en komt binnenkort in de vtwonen huiscollectie. Nog héél even geduld!

op 18 juni 2012 om 21:21u Huis lief huis zegt:

Het ziet er prachtig uit in die stoere omgeving & het dekbed is inderdaad prachtig. Het lijkt me geweldig om een dagje mee te werken aan zo'n fotoshoot. Dat gevoel van moeheid, moet ook een voldaan gevoel geweest zijn. Groetjes, Carolien (huisliefhuis.blogspot.nl)

op 18 juni 2012 om 22:36u Van ons voor jou zegt:

Ja, sluit me helemaal aan bij Huis lief Huis. Heel leuk om achter de schermen te kijken. Bovendien zou ik er zoveel van kunnen leren. Het is zo eenvoudig nog niet om pakkende foto's te maken met de juiste sfeer. (vanonsvoorjou.nl)

op 19 juni 2012 om 15:13u Desiree zegt:

Niets leukers dan je favoriete stylist aan het werk te zien ;) Bedankt voor de leuke post !

op 25 juni 2012 om 10:31u van OnS zegt:

Heel erg gaaf! en wat een mooie lokatie ook! Zo lekker grof en ruw. Het stoeltje van de eerste foto, hebben wij toevallig ook :) Ik kan niet wachten op het volgende nummer! Groetjes Ambra (vanOnS.eu)

op 26 juli 2012 om 22:19u JansjeJKF zegt:

Hi Lisa! Wat heb je prachtige foto\'s gemaakt tijdens deze bijzondere shoot bij de Toonkamer. Echt gaaf om ons zo achter de schermen te zien! Dank!

op 25 september 2012 om 10:42u Floor zegt:

Weet iemand waar het bed van de tweede foto te koop is? Ik heb helaas de vtwonen van augustus gemist. Dank!

op 27 september 2012 om 09:52u vtwonen zegt:

@Floor: De fotoreportage van de nieuwe beddengoed collectie van vtwonen stond in vtwonen september 2012. Het hoofdeind heet 'Claudia gris perle antique' en vonden we via Blanc d'ivore. Groeten, webredactie vtwonen

Reageer op dit artikel

(velden met * zijn verplicht)
(wordt niet gepubliceerd)
anti-spam

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hier rechts in te vullen.

Kunt u de code niet lezen? Probeer dan een nieuwe afbeelding.