Tue
04/12/2012
11:52
DOOR
Flory
Aardewerk, ambacht en woonwinkelen

Aardewerk, ambacht en woonwinkelen

Voor de redactie van vtwonen was het gisteren een perfecte (maan)dag. Geen gewone werkdag, maar een dag met een gouden randje, met een reis over de Afsluitdijk (Stilist Marianne: “Dat voelt altijd alsof je op vakantie gaat.”) naar Koninklijke Tichelaar in Makkum en de vtwonen winkel in Groningen. Een kort verslag.

De dag in telegramstijl: natte sneeuw, wind en een warm ontvangst met koffie en taart. Geschiedenisles van directeur Jan Tichelaar over aardewerk, vooruitgang, traditie en goed opdrachtgeverschap. Een rondleiding in de werkplaats langs ouderwets handwerk en hedendaags design. Jassen aan en lopen naar de fabriek met metershoge ovens, kisten vol aardewerk, mannen in beige overalls, een indrukwekkend tegeltableau, een laboratorium vol witte emmers, kleurproeven en scherven. (Redacteur Inge: “Ik zou hier de hele dag kunnen rondlopen.”). Daarna: lunch (zuurdesembrood, Zeeuws spek, Wolvega blauw, salade, scones, clotted cream, jam) en een cadeautegel van Studio Job (beestjes!) toe.

Dag Makkum, hallo Groningen. We stappen ‘onze’ winkel binnen, de meesten voor het eerst. Wow! Alle vtwonen producten bij elkaar. Van de accessoires tot aan de tegels. En weer een cadeau: we mogen voor € 30 shoppen. Kiezen wordt nog moeilijk, maar uiteindelijk krijgen we onze gevonden schatten mee. Een laatste drankje, de auto weer in. Tot morgen lieve collega’s!

 

Vorige Volgende

Reageer op dit artikel

(velden met * zijn verplicht)
(wordt niet gepubliceerd)
anti-spam

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hier rechts in te vullen.

Kunt u de code niet lezen? Probeer dan een nieuwe afbeelding.