vtwonen

Samengevoegde twee-onder-een-kap-woning in Groningen

Een kwestie van een nieuw aanrechtblad, wat schilderwerk en een frisse vloer, dat was wat Marlou en Jurre voor ogen hadden voor hun pas gekochte twee-onder-een-kap-woning. Het werd een verbouwing die zeven maanden zou duren. ‘Het was elke minuut dubbel en dwars waard.’

Kleine veranderingen

In slechte staat was het niet, toen Marlou en Jurre voor het eerst gingen kijken bij hun toekomstige huis. Marlou: ‘Alles was netjes afgewerkt, 
maar onze smaak was het niet. We zouden met weinig middelen wat kleine veranderingen doorvoeren. Het plan was de kurken vloer op de begane grond eruit te halen, het bordeauxrode aanrechtblad te verwijderen en hier en daar wat te schilderen. De rest zouden we later allemaal wel doen. We waren zo enthousiast dat we er zo snel mogelijk wilden gaan wonen.’

Even doorpakken

Wat Marlou destijds nog niet wist, was dat Jurre de grote trap midden in de woonkamer eigenlijk liever kwijt dan rijk was. ‘Dat heeft nog de nodige discussie opgeleverd. Het was een mooie trap, misschien een beetje 
onhandig zo midden in de ruimte, maar hij gaf het huis wel karakter.’ 
Jurre schetste zelf een nieuwe indeling waarbij de trap naar de hal werd verplaatst en op de plek van de trap een kolom zou komen met een haard en aan weerszijden inbouwkasten. ‘Ik had nog steeds mijn bedenkingen, maar kon niet ontkennen dat het een mooi ontwerp was.’ De knoop werd doorgehakt, Jurres plan ging door.

Feestcollage

Bron: vtwonen binnenkijk special 2016 | Fotografie Hans Mossel | Styling Sabine Burkunk | Tekst Seline Steba

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Roos op 1 december 2016 om 19:46

Wauw, die ladenkast naast de eettafel is prachtig! Waar kan ik deze vinden?

Shop suggesties

Inspiratie suggesties