vtwonen

Shoppen in de stijl van Quirine en Roland

‘Een huis met een ziel’, zo laat het Amsterdamse herenhuis van Quirine en Roland zich het best omschrijven. Dat zit ’m niet alleen in de authentieke details, maar vooral ook in al hun persoonlijk verzamelingen, plus bijbehorende herinneringen.


herenhuis in Amsterdam

Herenhuis uit 1910 in Amsterdam

Eigenlijk waren Quirine en Roland op zoek naar een benedenwoning. 
‘Voordat we dit huis vonden, woonden we aan de Keizersgracht. We hadden
de mazzel dat we op een huis mochten passen, terwijl de bewoners in Afrika zaten. Dat zou voor een jaar zijn, maar het werd uiteindelijk drieënhalf jaar.’ Omdat Quirine en Roland allebei stadsmensen zijn, wilden ze graag in 
Amsterdam blijven. Maar een benedenwoning in combinatie met een groot aantal vierkante meters bleek lastig. Toen zagen ze dit herenhuis in Amsterdam. ‘We vielen gelijk voor de hoeveelheid licht en ruimte. Het huis heeft drie verdiepingen, ideaal. Het blijft jammer dat het geen tuin heeft, zeker met kleine kinderen, maar het ligt direct aan het Vondelpark.’ Het buitengevoel is overigens wel goed vertegenwoordigd in huis. Overal staan bloemen, tot op de wc aan toe.

Binnenkijken in het herenhuis. 

Shoppen in de stijl van…

Quirine en Roland hebben een interieur vol verzamelingen. Houd jij daar ook van? Met onderstaande producten shop je in de stijl van Quirine en Roland.

SIDSV-Quirine-en-Roland
Shop hier meer items in de stijl van dit Amsterdamse herenhuis.

Bron: vtwonen 07-2016 | Fotografie Henny van Belkom | Tekst Merel van der Lande

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties