vtwonen

En ze slapen nog lang en gelukkig

Als het neerkomt op comfortabel slapen is er maar één speler in de markt die er toe doet. We duiken de geschiedenis in van beddenspecialist Auping. Een Nederlands bedrijf met een rijke historie. (promotie)

Hygiënisch slapen

Die rijke historie gaat terug naar 1888 toen Johannes Auping een hygiënisch matras maakte in opdracht van het St. Geertruiden gasthuis in Deventer. Toentertijd sliep men nog op matrassen van stro. Johannes Auping bedenkt een nieuw ontwerp bedbodem met gedraaide, in elkaar gevlochten ijzerdraden die in een ijzeren frame zijn gespannen. Om dit ontwerp te kunnen fabriceren, ontwerpt hij daarbij zijn eigen machines.

historie auping

Het gezondheidsmatras van Auping

In 1890 volgt de eerste grote bestelling door het Burgerziekenhuis in Amsterdam. Veertig exemplaren van het stalen ‘gezondheidsmatras’ gaan in productie en Auping produceert later dat jaar nog eens 42 ledikanten met hetzelfde stalen gezondheidsmatras voor particulieren.

Koninklijke bestelling

De kers op de taart volgt met een bestelling door het Koninklijk Huis. De slaapkamers in het Paleis op de Dam worden ingericht met Auping bedden. In 1988 bestaat het Nederlandse bedrijf Auping 100 jaar. Vanaf dat moment is Koninklijke Auping de volledige bedrijfsnaam.

historie auping

Het bewegende matras

De unieke signatuur van Auping vindt zijn oorsprong in de verstelbare spiraalbodem. In 1961 wordt het eerste model hiervan op de markt gebracht. Door de spiralen niet meer in de lengte maar in de breedte te spannen wordt het systeem van de bewegende ondermatras uitgevonden. Deze innovatie legt de basis voor het kennis- en productleiderschap van Auping in Nederland.

De Auping Auronde

Door de jaren heen is het bekendste en meest verkochte bedmodel van Auping is de Auronde, in 1974 ontworpen door Frans de la Haye. Een designbed dat kan worden voorzien van allerlei extra’s zoals een achterwand en verschuifbare tafeltjes. Tot op de dag van vandaag is de Auronde een veel gevraagd model in het assortiment.

historie auping

Cradle-to-Cradle certificaat

In 2011 ontvangt Auping als eerste beddenfabrikant ter wereld een Cradle to Cradle Silver certificaat voor de nieuwe matrassenlijn. Dit certificaat staat voor de garantie dat een product voor meer dan 50% bestaat uit hergebruikte materialen of uit materialen die na gebruik opnieuw worden gebruikt. Later dat jaar ontvangen ook de Auping spiraalbodem en bedmodel Essential dit certificaat. Ook bij de vernieuwde Auping Essential staat duurzaamheid voorop. Het bedframe is vervaardigd uit herbruikbare materialen zoals aluminium en het hoofdbord 14-laags beukenhout, en de gestoffeerde variant keuze als ongeverfde wol of stoffen gemaakt van gerecyclede petflessen en is daarom aan het einde van zijn levensduur weer volledig recyclebaar.

Optimaal slaapcomfort met Auping

Auping staat voor slaapcomfort op het hoogste niveau. Elke dag wordt met nieuwsgierigheid en vakmanschap gewerkt aan het perfecte bed van morgen. En dit alles vanuit de 100% duurzame productielocatie in Deventer.

historie auping historie auping

Gestapelde slaapkennis

Auping beschikt over 127 jaar aan ‘gestapelde slaapkennis’. Wist je bijvoorbeeld dat je je zo’n 30 keer per nacht draait? En dat je elke nacht zo’n 350 cc vocht verliest? Een Auping spiraalbodem beschikt over een 80% open structuur en ruim 10.000 drukpunten die ervoor zorgen dat je lichaam gelijkmatig wordt ondersteund en je altijd comfortabel ligt. Er is altijd een matras die bij je past, ga voor persoonlijk advies naar de Auping winkel bij jou in de buurt.

Meer informatie over Auping en de Auping Essential vind je op auping.nl.

Bron: in samenwerking met Auping

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties